top of page

Jon Kolden

Bilde av Jon Kolden

Jon Koldens musikkarriere startet da han i 1994 deltok i Country Music Grand Prix som ble arrangert av NCMO (Nordic Country Music Organization). Han endte her på en solid 2. plass med en egenprodusert låt, i konkurranse med etablerte countryartister fra hele verden. Han skriver fortsatt egne låter og sitter i dag med godt over 70 selvlagde låter.
 

Jon Kolden er sterkt påvirket av artister som Johnny Cash, Vern Gosdin, Don Williams, George Strait og George Jones for å nevne noen, så det er rotekte country som ligger artisten nærmest. Repertoaret strekker seg fra sanger av kjente og kjære country artister til hans selvskrevne låter.

Jon ga sommeren 2020 ut duetten "Golden Ring" med amerikanske Georgette Jones som forøvrig er datter til country legendene Tammy Wynette og George Jones. I tillegg fortsatte han å jobbe i studioet til Arne Benoni med innspiling av nye selvskrevne sanger og våren 2021 ble hans nyeste album utgitt. Albumet har fått tittelen «My Kind Of Country» og består av 12 sanger der Jon har skrevet 11 av de selv. Albumet har høstet glimrende tilbakemeldinger fra publikum, presse og både norske og utenlandske country stasjoner. Albumet «My Kind Of Country» er i skrivende stund streamet på Spotify i 66 land. I tillegg kommer alle de andre strømmetjenestene albumet er publisert på.

bottom of page